İslam İktisadı Okumalarının İlki Gerçekleştirildi

 İslam İktisadı Okumaları Başladı
 
           İslam iktisadı okumaları programının ilkinin gerçekleştirildiği programanda açılış konuşmasını HİSEFAM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Güngör Karakaş yaptı. Sezai Karakoç’un ‘İslam Toplumunun Ekonomik Strüktürü’ adlı kitabının değerlendirildiği programda kitap kritiği Öğr. Gör. Harun Kısacık tarafından gerçekleştirdi. Programa İktisadi idari bilimler fakültesinden ve İlahiyat fakültesinden lisans, lisans üstü öğrencileri ve HİSEFAM yönetim kurulu üyesi 
Prof. Dr. Kaşif Hamdi Okur, Dr. Öğr. Üyesi Eyyüp Ensari Şahin ve Öğr. Gör Recep Çakar iştirak etti.
           Karşılıklı değerlendirmelerin yapıldığı programda İslam iktisat sisteminin kendine özgü normatif yapıda ayrı bir disiplin olduğu vurgulandı. Son olarak kitapta İslam ekonomik sistemini günümüzde uygulayan ülkelerin bulunmadığı bu sistemin toplumsal refah ve adil bölüşüm çıktılarına erişmesi için ilgili iktisat sistemini benimseyen toplumsal yapının önemi vurgulandığı ifade edildi.

Not: Sonraki İslam iktisadı okumaları 19 Mart 2019 tarihinde saat 17:30’da Sosyal bilimler MYO toplantı salonunda yapılacak olup tüm öğrenci akademisyen/idari personelimiz ve çorum halkımız programa davetlidir.






HIZLI ERİŞİM

Facebook